Ukrudtsmad
Vi samler ukrudt til urtefrikadeller og kvas og pinde til bålet. Vi tilbereder urtefrikadellerne og tænder bålet sammen. Når der er godt gang i flammerne, steger vi de lækre frikadeller, mens vi taler lidt om, hvordan man kan bruge naturen som spisekammer.
Mål:
Turen er ikke nødvendigvis del af et forløb, men kan blot være en oplevelsestur. Tilbuddet kan kædes sammen med temaer, der omhandler naturen, og vores brug af den. Forløbet tilpasses børnenes alder og niveau.
Opgaver for lærere og pædagoger:
Læreren hjælper til med det praktiske når der skal laves smagsprøver ved bålet. Desuden er de behjælpelige med at sørge for, at god hygiejne overholdes og at eleverne ikke spiser andet end det de har fået lov til.
Praktiske oplysninger:
- Tidspunkt: April-august.
- Sted: Efter aftale.
- Varighed: Ca. 2 timer.
- Medbring: Tøj, der passer til vejret, madpakke og noget at drikke. Husk også vand til alle fornødenheder.