Skoven før og nu

Vi går en tur i skoven, mens vi taler om skoven før og nu. Vi finder frem til hvilke træer, som fandtes før i tiden, og taler om hvordan skoven har udviklet sig fra træernes indvandring efter sidste istid og frem til nu. Vi sætter skovens udvikling i relation til mennesket og dyrene historisk og frem til i dag. Hvis læreren ønsker det, kan vi komme ind på træets opbygning og dets livscyklus, herunder fotosyntesen og problematikken omkring CO2 og syreregn.

Mål:

Eleverne får et indblik i de forskellige træsorters tilpasninger til livet i Danmark, samt et historisk overblik over skovens udvikling.

Opgaver for lærere og pædagoger:

Læreren støtter eleverne i at løse de opgaver som de undervejs bliver præsenteret for, samt med at holde ro undervejs. Eleverne bør inden arrangementet have kendskab til fotosyntese og respiration, samt kende de mest almindelige danske træsorter.

Praktiske oplysninger:

  • Tidspunkt: Maj-august.
  • Sted: Efter aftale eller ved Skoleskoven på Sorøvej. Skoleskoven ligger bag den gamle grusgrav tæt ved motorvejsafkørsel og golfbane. Stien op til Skoleskoven ligger umiddelbart vest for grusgraven. Vi mødes for enden af stien ved de opstillede borde og bænke.
  • Varighed: Ca. 2 timer.
  • Medbring: Tøj, der passer til vejret, madpakke og noget at drikke. Husk også vand til alle fornødenheder.
Siden er sidst opdateret 7. februar 2019