Ukrudtsmad

Vi samler ukrudt til urtefrikadeller og kvas og pinde til bålet. Vi tilbereder urtefrikadellerne og tænder bålet sammen. Når der er godt gang i flammerne, steger vi de lækre frikadeller, mens vi taler lidt om, hvordan man kan bruge naturen som spisekammer.

Forløb:

Er ikke nødvendigvis del af et forløb, men kan blot være en oplevelsestur. Tilbuddet kan kædes sammen med temaer, der omhandler naturen, og vores brug af den. Forløbet tilpasses børnenes alder og niveau.

Opgaver for pædagoger:

Hjælpe med hygiejnen i forbindelse med tilberedning af urtefrikadeller. Hjælpe med det praktiske arbejde og sørge for, at børnene ikke indtager noget de ikke har fået lov til. Sørge for at sikkerhedsanvisninger for færdsel ved bålet bliver overholdt.

Praktiske oplysninger:

  • Tidspunkt: April-august
  • Sted: I en lokal skov
  • Varighed: Ca. 2 timer.
  • Medbring: Tøj, der passer til vejret, madpakke og noget at drikke. Husk også vand til alle fornødenheder, inklusiv håndvask. Medbring også 2 kg skrællede, kogte kartofler.